fredag 4 mars 2011

Nästan 2 veckor sen sist tror jag=(

Länge sen igen, vääldigt dålig tillgång till internet och tiden bara rinner iväg.

Helgen som var så hade vi vår första tävling som var första Nationals i Bullahdelah.
Så förra vecka gick åt förberedelser till det.
Hela onsdagen så körde jag hoj och testade fjädring hela dagen.

På torsdagen så började vi packa allt, planen var att åka fredag morgon men så låg vi rätt bra till så Stefan och jag bestämde oss för att åka torsdag kväll och stanna och bada och sova någonstans på vägen.
Stefans kompis Christian följde med oss på helgen och hjälpte oss så vi hämtade upp han på torsdag kvällen så skulle vi pumpa däcken tänkte vi och när vi hade det sista kvar och skruvade av pluppen på det så blåste all luft ut.
Så dety var bara att slita ut det mesta ur bussen i bak för att komma åt verktygslådan som självklart var packad längst in i en smock full bil=)
Så fick vi lägga om till reservhjulet, men vi var tyvärr inte klara med allt förrän klockan var halv 9 så vi åkte igen men hann inte så jätte långt.
Vi stannade på ett litet ställe nära vattnet på en parkering och sov där så åt vi frukost på stranden=)
Sen letade vi upp ett däckverkstad så dom fick laga däcket, dom gjorde det gratis=))) lite flyt för dom behövde bara byta ventilen så det var kanon=)
Så böt vi däck igen, handlade det sista så åkte vi vidare.

Dom hade hållt på och lovat regn och sagt att det skulle vara så skitigt den här helgen, men jag kan lova att det var allt annat än kallt och blött och skitigt.
När vi kommer dit på fredagen och bara ska börja packa ut alla grejer så rinner svetten om oss.
På eftermiddagen så tog vi och gick och kollade spåret lite, såg riktigt bra ut, några svåra backar annars fint=)
Och det var lite regnskogs terräng så fanns lite fukt i backen, till att börja med iaf=)

På lördagen så körde vi 3 timmars varvlopp med ett varv på ca 20 min, med mass start med avstängda motor.
Den här dagen var det minst 35 grader kan jag tillägga.
Jag fick inte igång min förrän på tredje kicken så jag var lite efter i starten.
Så jag hamnade i kö men jag bestämde mig för att bara rulla med och ta det lugnt första varvet och inte försöka köra om för jag hade 3 timmar kvar av racet.
Det funkade bra för då kunde jag åka och stretcha ut mina händer hela tiden.
Sen när kön började släppa så var det bara att börja jobba sig uppåt.
Det kändes väldigt bra och jag tog det väldigt lugnt.
Jag hade lite koll och trodde nästan att jag ledde, så när jag kommer in för tankning på 4e varvet så talade dom om att jag ledde och hade gjort det från 2a varvet.
Tankningen gick bra jag hade mycket krafter kvar så det var bara ut igen.
Det var riktigt varmt med det funkade bra ändå tycker jag, mycket bättre än väntat.
Vi korsade bäckar 5 ggr så då satte jag ner fötterna så dom blev blöta var jäte skönt då blev man som ny människa=) brukar itne gilla blöta stövlar men det var rätt skönt då=)
När det bara var ett varv kvar så tog dom in min på en tankning till för säkerhets skull eftersom jag ledde med över 5 min till 2an.
Och sista varvet gick som det skulle så jag vann första deltävlinge=)) jätte kul=)
När jag gick i mål så var det bara att slänga i sig massor med mat och dricka och hinna ut till Stefan som startade ca. 15 min efter min målgång.
Han fick inte heller igång hojen förrän på tredje kicken och kom iväg en bit ner i fältet.
Men han körde riktigt bra, rullade på. När han kom in på första tänkningen så låg han 3a i sin klass och det höll han sedan in i mål.
Kanon körning, 3a i sin klass e2 och 10a totalt på lördagen.

Söndagens race är sprint (intervaller) på ett nerkortat varv ca. 10 min långt som du kör 1 varv i taget och 5 varv totalt.
Vi fick ett mastervarv och det kändes jätte bra som en bana som skulle passa mig väldigt bra så jag var jätte positiv.
Men när starten gick och jag kom ut på mitt första varv så var det itne mycket som gick bra, det mesta gick snett och jag var stel och körde inte alls bra.
Jag tror att jag ville för mycket för jag vissdte att jag kunde åka fortare och jag ville mer och mer så jag blev bara stel istället och körde långsammare.
Och det blev nästan värre och värre för varje varv tyvärr.
Men jag lyckades ta andra platsen för dagen så jag får vara nöjd med det och köra mer hoj och få upp självförtroendet i körnignen till nästa race och slappna av som jag gjorde på söndagen när jag inte hade någon press på mig.
Jag leder totalt inför nästa race så det känns bra.

Stefan körde riktigt bra på söndagen med och låg med där uppe runt 4a i sin klass.
Han hade inga större problem förrän på sista varvet då han kraschade väldigt hårt, slog i huvet och blå slagen på hela vänstersidan men hade tur i oturen.
Han förlorade flera minuter på den och slutade 9a på söndagen i sin klass och 19e totalt, väldigt bra med tanke på allt.

I måndags så blev det en väldigt lugn dag med att packa ur allt i bussen sen så gick vi och la oss och kollade på film i flera timmar, båda var HELT slut i kroppen.
På måndag kväll så bestämdes det att vi skull eåka till Wollongong på tisdag morgon och vara där tisdag och onsdag och vara med och göra tester, provköra 250f yamaha, honda, ktm, suzuki, kawasaki för tidningen ADT, Australasian DIRT BIKE.
Dom var 5st testförare Stefan en av dom så ville dom ha en kvinnlig med för det så sällan är det, men på tisdagen blev det tyvärr ingen körning för mig men jag fick många kontakter med dom från varje märke, det är bra att ha=))
Vi var på Wollongongs crossbana hela dagen, GRYM bana, typ göta jord och det hade kommit lite regn så det var grymt fäste.
När vi var klara där så drog vi vidare till ett hotell där vi skulle bo, ADT stod för det, åhhh jäklar vad lyxigt det var, en hel lägenhet med kök, 2 sovrum, 2 badrum, vardagsrum jätte härligt.
Sen gick vi ut och åt som dom okcså stod för=)) trevlig kväll.
På onsdagen så åkte vi till banan igen och då skulle det provköras igen, jag fick en halvtimme på varje hoj och körde alla efter varann så blev nästan 3 timmars körning i rad så blev en riktigt bra genomkörare. Det var jätte kul så skulle man skriva ner vad man tyckte om varje hoj fjädring, motor, chassi allt.
Var riktigt kul att få vara med och göra det=)))

Stefan och jag bestämde oss för att åka tillbaka till hotellet och bo där en natt till.
Så skönt att bara få kappla av i en soffa framför en tv eftersom vi inte är så bortskämda med det nu i vårat rum=) blev en pizza med=)
Dom hade lovat regn på torsdagen men dom hade fel, jätte tur för oss för dom hade jätte fin strand där i Wollongong så vi åkte ner till stranden vid 10 och badade och solade där fram till 1, såååå skönt. Sen gick vi upp på stan och kollade runt lite och åt innan vi började åka hemmåt igen, ca 3 timmar hem.

Idag så ska vi jobba lite och jag ska nog ta och köra lite hoj.
I helgen har vi inga planer, vi blir nog bara här uppe på farmen och kör lite hoj och fixar lite=)

Ni har bilder från lite av varje här nedanför som jag hoppas att ni kollar på=)))

Hade så jätte bra där hemma=)

kramarTeamets poster för året, Stefan nr 28 längst ner andra från vänster, grym bild=))Liten kompis på vår balkong, Possom=))På väg till tävlingen torsdag kväll, fick punka...Fredag morgon frukost på stranden innan vi åker vidare sista timmen till tävlingen i Bullahdelah!
En liten del av service folket på lördagens tävling när Stefan är ute och kör.

Stefan lördagen


Han slutade 3a i sin klass och 10a totalt på lördagen
Teamet i depån


PrisutdelningenDär vi hade testningen av 250 hojar. Skit rolig och grym bana =) Wollongong
Riktigt lyxigt=) VardagsrumKökEtt av sovrummenEtt av badrummen, badkar till vänsterDet andra sovrummet


Det andra badrummetStefan behövde en micro sömn innan vi gick och åt=)Stranden i WollongongStefan i med body boarden=))


Helt underbar dag igår=)Härlig bild=)Kallt hehehehe egentligen inte men till en början=)

1 kommentar:

  1. Kul att få se lite bilder. Det ser härligt ut. Mamma

    SvaraRadera